Рішення НАТО не приймати Україну стало величезною помилкою – Зеленський

Читать на русском
Прийняття України до лав Альянсу зміцнило б позиції НАТО і послужило гарантією ненападу з боку росії. Але Альянс вирішив за краще зробити помилку
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

НАТО зробило величезну стратегічну помилку, відмовившись приймати Україну до своїх лав. Ця помилка ще довго впливатиме на Альянс і на Україну.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в ході своєї пресконференції на станції метро в Києві 23 квітня.

Обережне НАТО: як Україні розвивати подальші стосунки з АльянсомЧому не варто сподыватися на будь-яку участь НАТО у захисті України, та як нашій державі змінити стратегію взаємовідносин з Альянсом - у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Я вважаю, що це була велика помилка – не брати Україну в НАТО. Хоча зараз видно, що це б тільки зміцнило Альянс, і було б гарантією Не початку війни з боку рф. Це була стратегічна помилка... Ніхто не розраховував, що ми такі міцні, що ми вистоїмо понад три дні. Деякі великі держави не хотіли вводити санкції та говорили: навіщо потрібно їх вводити, якщо через три дні вони будуть окуповані. Це помилковість на рівні просто ставлення до України. Але ми змогли змінити ставлення до нас своєю єдністю та опором росії» - сказав він.

Нагадаємо, раніше Зеленський назвав причину того, чому російська федерація зважилася почати війну проти України. Він вважає, що країна-агресор намагається таким чином повернути свій вплив.

Також Зеленський заявив, що Україна вийде з переговорів з країною-агресором, якщо окупанти знищать українців в Маріуполі, або проведуть псевдореферендум на тимчасово окупованих територіях нашої країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: