Зеленський назвав причини початку війни: «росія завжди хотіла мати вплив на Україну»

Читать на русском
Як зазначив президент, складно оцінити кожен крок, складно оцінити, чому путін тримається за стіл або за крісло всі ці роки.
Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський назвав причину того, чому російська федерація вдалася до війни проти України. Він вважає, що країна-агресор намагається таким чином повернути свій вплив.

Про це український лідер повідомив під час пресконференції.

«Ми з вами знаємо, що війна йде вісім років. На жаль, не хочеться звикати до цієї повзучої окупації, однак тим не менш, це відбувається, ми це бачимо. Щодо того, чи мати великий вплив на Україну, я думаю, що завжди російська федерація на тому, чи іншому рівні цього хотіла. Й завжди, якщо говорити відверто, тому що ми з цим впливом боремося, я вважаю, що вже побороли. З самого початку незалежності нашої держави, про незалежність мріяли тільки ми, думали тільки ми й тільки для нас вона важлива й, напевно, цивілізованого світу», - заявив президент.

Три роки та два місяці. Колонка Леоніда ШвецяПісля закінчення війни доведеться на зовсім нових принципах відбудовувати всю Україну, а тому політику, якою належить керувати цими процесами, перебудовувати треба буде насамперед.

Як зазначив президент, складно оцінити кожен крок, складно оцінити, чому путін тримається за стіл або за крісло всі ці роки.

Зеленський зазначив, що росія завжди хотіла мати вплив на Україну.

«Нас не вважали і не вважають в рф незалежною державою, не поважають культуру, наші цінності. Ми сьогодні боромесь за це - за незалежність, за свободу», - додав він.

Нагадаємо, Зеленський розповів, що Україна вже звільнила близько тисячі міст та сіл, однак окупованих ще більше.

Раніше він повідомив, що країна-агресор з моменту вторгнення до України масово використала вакуумні бомби. Використання рф хімічної зброї сьогодні ще перевіряється.

Також нагадаємо, що Зеленський прокоментував план України щодо посилення санкцій проти країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: