Вони – не християни: Зеленський висловився щодо обстрілів росії на Великдень

Читать на русском
Православний світ побачив, що для росії велике свято Великодня нічого не означає. Росія продовжила вбивати мирних жителів.
Фото Слово і діло

Православний світ побачив, що для росії велике свято Великодня нічого не означає. Росія продовжила вбивати українських людей, і навіть дітей, незважаючи на церковні дати в календарі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні вранці у понеділок, 25 квітня.

Зірвано евакуацію з Маріуполя: росія відмовилась припинити обстріли на ВеликденьНа Великдень 24 квітня не вдалось відкрити гуманітарний коридор із Маріуполя. Країна-агресор не підтвердила гарантію режиму припинення вогню.

«Росія «привітала» Україну з Великоднем ударом у Полтавській області, по Кременчуку. Навіщо був потрібен цей удар у Великдень? Це свідоме знищення життя в Україні. Знищення, яке не припинилося навіть у велике православне свято. Чи християни ці люди?», - наголосив президент.

«Які обстріляли Чугуїв у Харківській області. Які вбили у Великдень двох дітей на Донеччині. Вони не християни, це те, чому протистояв Христос», - уточнив Зеленський.

За його словами, росії пропонувалося великоднє припинення вогню, але «світ зрозумів, що для російських загарбників Великдень нічого не означає. Це тільки червоний день у календарі, для якого потрібна спеціальна поведінка, потрібні спеціальні слова, а не те, що називається вірою та християнським добром».

«І не християни люди, які вкотре відмовилися відкрити гуманітарні коридори з Маріуполя. Не християни люди, котрі знімали в окупованих районах України пропагандистські репортажі про роздачу нібито гуманітарних великодніх наборів. Тим більше, кожен знає, у тому числі й у росії, що до 24 лютого всі українці в усіх куточках України мали можливість святкувати Великдень вільно в будь-якому храмі і без будь-яких «гуманітарних» наборів», - підкреслив президент.

Нагадаємо, росія на Великдень обстріляла ракетами Кременчук. Великоднього ранку через обстріл окупантів загинули двоє дітей на Донеччині. А за день до Великодня росія ударила ракетами по Одесі – загинули жінка та її 3-місячна дитина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: