Зеленський визнав неготовність України до силової деблокади Маріуполя

Читать на русском
За словами Зеленського, військові, які обороняють Маріуполь, усвідомлюють неможливість негайної військової деблокади міста
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Військовий шлях деблокування обложеного рашистами Маріуполя зараз залишається недосяжним, як би не хотілося стверджувати зворотне. Ті, хто захищає місто, прекрасно це розуміють.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в ході своєї пресконференції на станції метро в Києві 23 квітня.

Битва за Маріуполь путіним вже програна – АрестовичВеликі втрати російських військ і страх перед виходом України з переговорного процесу спонукали москву скасувати штурм українських військ, що окопалися на Азовсталі

«Ми маємо повне моральне право на військове розблокування наших міст. І маємо велику надію на те, що ми зможемо це зробити. Чи готові ми зараз? Ні. Нікому не вірте щодо військового розблокування. На сьогодні ми не готові. Це реальність... Хлопці, які сьогодні захищають Азовсталь, саме командири – це розуміють» - сказав він.

Зеленський додав, що Україна поки що намагається врятувати гарнізон міста і цивільних, використовуючи Гуманітарні методи. Кидати місто і його захисників ніхто не буде.

Зазначимо, раніше радник глави ОПУ Олексій Арестович заявив, що Збройні Сили України в обов'язковому порядку проведуть контрнаступ, спрямований на деблокаду Маріуполя. Кидати обложене російськими окупантами місто ніхто не збирається.

Інший радник глави ОПУ, Михайло Подоляк, заявив, що Україна використовує всі можливі варіанти для деблокади Маріуполя. Завдання президента та уряду - зберегти якомога більше життів цивільних і військових українців в обложеному російськими окупантами місті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: