Зеленський оцінив ризики застосування ядерної зброї росією та її керівництвом

Читать на русском
Зеленський зазначив, що не хоче вірити в можливість застосування ядерної зброї Росією, але повинен враховувати й такий варіант
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Адекватні світові лідери ніколи не пішли б на застосування ядерної зброї першими. Однак російське керівництво адекватністю не відрізняється, тому росія застосувати ядерну зброю може.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в ході своєї пресконференції на станції метро в Києві 23 квітня.

Міноборони: Поки немає ознак того, що рф може застосувати ядерну зброюМіністерство оборони України поки не бачить ознак того, що росія має намір застосувати ядерну зброю.

«Я не вважаю, що сьогодні у світі адекватна людина може використовувати ядерну зброю. Я вважаю, що це може бути використано тією чи іншою людиною не коли він загнаний в кут, а коли він втратив зв'язок з реальністю, зі здоровим глуздом. І тому, якщо керівництво росії не втратить повністю зв'язок з реальністю та адекватність, вони не зможуть, і не будуть використовувати ядерну зброю» - сказав він.

Зеленський також зазначив, що не хоче вірити в можливість застосування ядерної зброї росією, але повинен враховувати й такий варіант. Також президент зазначив, що якби Україна володіла ядерною зброєю, вона не застосувала б її першою - при цьому ризики нападу з боку росії стали б мінімальними.

Нагадаємо, раніше Олексій Арестович заявив, що спроба росії завдати ядерного удару по території України призведе до моментального перенесення війни на російську територію, а запеклість бойових дій досягне максимуму. Це стане для кремля початком кінця, оскільки моментально втрутяться НАТО і Китай. Та й толку від застосування цієї зброї не буде.

Водночас журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв вважає, що путін і хотів би застосувати свій арсенал, але його наказ можуть не виконати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: