Зеленський провів переговори з Ердоганом: про що говорили президенти

Читать на русском
Президент Туреччини провів телефонну розмову із українським колегою. Ердоган заявив, що Анкара готова надати необхідну підтримку переговорному процесу.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом у неділю, 24 квітня. Сторони обговорили евакуацію з Маріуполя та можливі гарантії безпеки з боку Туреччини.

Про це повідомляє видання Hurriyet, а також Зеленський у Twitter.

Зазначається, що сторони обговорили ситуацію в Україні та переговорний процес. Турецький лідер заявив про необхідність евакуації поранених і мирних жителів Маріуполя.

Туреччина морем через Бердянськ готова вивезти поранених та загиблих у Маріуполі – ЗеленськийТуреччина згодна вивезти поранених та загиблих у Маріуполі, але лише з порту у Бердянську. До самого Маріуполя підібратися неможливо.

При цьому, він висловив готовність надавати всебічне сприяння в переговорному процесі між Україною і росією.

«Президент Ердоган заявив, що він також позитивно розглядає питання про те, щоб стати гарантом безпеки для України», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що сьогодні, 24 квітня, в найближчі години Ердоган проведе телефонну розмову з президентом країни-агресора володимиром путіним.

Як повідомив Зеленський у своєму Twitter, телефонна розмова була важливою у контексті майбутнього контакту Ердогана з Путіним.

«Обговорили хід переговорного процесу, погодження з Туреччиною та іншими країнами гарантій безпеки для України. Порушили питання, пов'язані з обороноздатністю України, а також з глобальною харчовою безпекою, що опинилася під загрозою, через блокування судноплавства в Чорному морі», - додав він.

Три роки та два місяці. Колонка Леоніда ШвецяПісля закінчення війни доведеться на зовсім нових принципах відбудовувати всю Україну, а тому політику, якою належить керувати цими процесами, перебудовувати треба буде насамперед.

Раніше ми повідомляли, що Туреччина готова стати гарантом безпеки України, але на своїх умовах.

Нагадаємо, що Зеленський визнав неготовність України до силової деблокади Маріуполя.

Також нагадаємо, що Зеленський озвучив умови, за яких Україна покине усі переговорні процеси з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: