Зеленський назвав тригодинну розмову з Блінкеном та Остіном «обнадійливою та результативною»

Читать на русском
Президент заявив, що на переговорах із представниками США Ентоні Блінкеном та Ллойдом Остіном питанням номер один була допомога Україні.
скрін з відео

На переговорах із представниками США держсекретарем Ентоні Блінкеном та міністром оборони Ллойдом Остіном питанням номер один була допомога Україні.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час звернення вранці 25 квітня.

У Пентагоні озвучили деталі нової військової допомоги від СШАУ Пентагоні зробили заяву про 800 мільйонів доларів додаткової допомоги безпеці для України.

«Наші переговори з ними були досить довгими – понад три години – і змістовними. Я вдячний народу США та особисто президенту Байдену за потужну та щиру підтримку, яку ми отримуємо. Це реальні речі, які посилюють не лише нашу державу, а й демократію загалом», - сказав Зеленський, коментуючи візит Ентоні Блінкена та Ллойда Остіна до Києва 24 квітня.

«Узгодили з американською стороною подальші кроки щодо зміцнення Збройних Сил України, задоволення всіх пріоритетних потреб нашої армії. Серед іншого це стосується підготовки до великої міністерської зустрічі у Німеччині у вівторок – збереться сорок міністрів оборони держав-партнерів. Ключове питання – захист України, захист свободи на сході Європи», - повідомив він.

За словами президента, також йшлося і про нові санкції проти росії.

«Обговорили шляхи посилення санкцій. Той факт, що росія не шукає миру і демонстративно вбиває навіть на Великдень, свідчить, що потрібний більший санкційний тиск. Потрібно перекрити всі можливості росії обходити санкції. Ми передали партнерам спеціальний План щодо посилення санкцій проти росії, який розробила міжнародна експертна група під керівництвом Андрія Єрмака та Майкла Макфола», - повідомив він.

Також сторони продовжили обговорення питання про гарантії безпеки для України.

«Був радий почути від наших друзів підтвердження того, що посольство США знову запрацює у Києві найближчим часом. Також відбудеться призначення нового Посла США в Україні», – додав Зеленський.

Нагадаємо, під час візиту Блінкена та Остіна до Києва Україні пообіцяли нову військову допомогу на понад 300 млн доларів.

21 квітня президент США Джо Байден оголосив про надання чергового пакету допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: