У Зеленського назвали можливі варіанти деблокади Маріуполя

Читать на русском
Офіс президента опрацьовує всі варіанти деблокади Маріуполя, включаючи сюди військовий і дипломатичний сценарії
Ілюстративне фотоv-variant.com.ua

Україна використовує всі можливі варіанти для деблокади Маріуполя. Завдання президента та уряду - зберегти якомога більше життів цивільних і військових українців в обложеному російськими окупантами місті.

Про це розповів радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі Національного телемарафону.

«Президент глибоко в темі, розуміє всі ризики, які є в будь-якому плані звільнення Маріуполя, з точки зору звільнення людей, які зараз там знаходяться. Безумовно, ми використовуємо всі можливі шляхи для вирішення» - сказав він.

Під Мангушем окупанти могли поховати до 9 тисяч маріупольців – місцева владаМангушське поховання виглядає у 20 разів більше, ніж виглядала братська могила в Бучі, свідчать знімки з супутника

Подоляк нагадав, що українська сторона пропонувала зустріч членів переговорної групи безпосередньо в Маріуполі.

«Перше, ми б провели там певний раунд переговорів і забрали своїх людей. Друге - це можуть бути інші гуманітарні коридори. Третє - це може бути країна-посередник. Наприклад, Туреччина вже пропонувала забрати морським шляхом людей. Четверте - це, безумовно, може бути військова деблокада через деякий час, якщо ЗСУ напрацює план, який буде реалістичний... Для нас принципово забрати всіх людей, які сьогодні знаходяться в Маріуполі в нелюдських умовах. Вони всі герої. Щогодини, щохвилини ми займаємося тим, що намагаємося знайти якесь рішення для звільнення наших військових і мирних жителів. Президент займається цим особисто» - сказав він.

Нагадаємо, радник глави ОПУ Олексій Арестович заявив, що Збройні Сили України в обов'язковому порядку проведуть контрнаступ, спрямований на деблокаду Маріуполя. Кидати обложене російськими окупантами місто ніхто не збирається.

Раніше Арестович заявив, що битва за Маріуполь російською стороною програна, оскільки вона не досягла своєї мети - Маріуполь залишився українським, він не знаходиться під повним російським контролем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: