Зеленський озвучив умови, за яких Україна покине усі переговорні процеси з рф

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський назвав умови, за яких наша країна припинить будь-які переговори з російською федерацією.
Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вийде з переговорів з країною-агресором, якщо окупанти знищать українців в Маріуполі, чи проведуть псевдореферендум на тимчасово окупованих територіях нашої країни.

Про це український лідер повідомив під час пресконференції.

«Якщо будуть знищені наші люди у Маріуполі, якщо буде проголошено псевдореферендуми в нових псевдорееспубліках, Україна вийде з будь-яких перемовних процесів. Але наші люди, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, повинні знати і не допомагати окупантам», - зазначив президент.

Згідно зі словами Зеленського, 23 квітня один з найскладніших днів в обороні Маріуполя.

Три роки та два місяці. Колонка Леоніда ШвецяПісля закінчення війни доведеться на зовсім нових принципах відбудовувати всю Україну, а тому політику, якою належить керувати цими процесами, перебудовувати треба буде насамперед.

Президент повідомив, що ворог стріляє з моря, суші, танків, артилерії, літаків.

При цьому, за годину до пресконференції Зеленський мав розмову з бійцями «Азову», які перебувають на «Азовсталі».

«Останній сигнал, що рф щось готує, був годину тому від «азовців», які там. Як тільки ми туди зможемо дійти, ми дійдемо. А поки, ми пропонуємо гуманітарне вирішення цього питання - обмін», - сказав Зеленський.

Також український лідер відповів на питання щодо росії та переговорів в цілому.

«Будь-які формати щодо зустрічей через посередників з рф не дадуть бажаного результату. Цю війну може зупинити той, хто її розпочав», - відповів президент.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський назвав причину того, чому російська федерація вдалася до війни проти України.

Також нагадаємо, що Зеленський прокоментував план України щодо посилення санкцій проти країни-агресора.

Раніше він повідомив, що Україна вже звільнила близько тисячі міст та сіл, однак окупованих ще більше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: