У Туреччині заявили, що мають дані, які спростовують вторгнення РФ в Україну

Читать на русском
У Туреччині нагадали про готовність Анкари провести зустріч Путіна і Зеленського на своїй території.
Ілюстративне фотоЦензор.НЕТ

Туреччина отримала від джерел у Росії і Білорусі спростування заяв про підготовку вторгнення в Україну. Також Анкара вважає нереалістичним вторгнення Росії в Україну.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив в ефірі телеканалу CNN Türk.

Як зазначається, міністр нагадав, що західні ЗМІ раніше заявили про нібито підготовлюване вторгнення в Україну, а США неодноразово звертали увагу на можливість початку великомасштабної війни в короткі терміни. При цьому, джерела турецького міністра в Росії і Білорусі інформацію спростували.

«Білоруські джерела також заперечують можливість нападу на Україну через Білорусь. Нам потрібно зосередитися на зниженні напруженості. У Росії і НАТО ведеться листування по гарантіях безпеки», – додав керівник МЗС Туреччини.

Турецький міністр зазначив, що було б неправильно, якби Росія спробувала зробити таке вторгнення, поки триває цей процес.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

При цьому, Чавушоглу підтвердив готовність Анкари провести зустріч Путіна і Зеленського на своїй території. Він додав, що позитивних або негативних відповідей від Росії на даний момент не було.

Нагадаємо, що Андрій Єрмак прокоментував перспективу перенесення засідань ТКГ до Стамбула.

Раніше ми повідомляли, що у Кремлі відреагували на розмову Путіна і Байдена.

Також нагадаємо, що в Офісі президента прокоментували інформацію про можливе вторгнення РФ. При цьому, нідерландська авіакомпанія KLM злякалася загрози вторгнення Росії та стала першою, яка скасувала польоти в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: