Міжнародні резерви за місяць знизилися на тлі новин про загрозу вторгнення – НБУ

Читать на русском
Міжнародні резерви України за січень цього року скоротилися на 5,3 відсотка (порівняно у грудні минулого року).
фото Українські новини

Міжнародні резерви України за січень цього року скоротилися на 5,3% (порівняно з груднем минулого року). Одна з причин – геополітична напруга у суспільстві.

Про це повідомила прес-служба Нацбанку у понеділок, 7 лютого.

У стані напруги: якої шкоди завдає військова ескалація українській економіціВійськова ескалація на кордонах з Україною триває, перевіряючи українську економіку на міцність. Яких потенційних ризиків варто очікувати найближчим часом – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Так, зараз резерви становлять 29,287 млрд доларів. На початку 2022 року вони були на рівні 30,941 млрд доларів.

Як зазначили у банку, таке скорочення зумовлене насамперед витратами Нацбанку на згладжування надмірних коливань на валютному ринку. Тих було викликано переважно психологічним фактором — через побоювання вторгнення Росії люди почали купувати валюту.

«У січні на валютному ринку відчутно зріс попит на валюту насамперед через погіршення інформаційного середовища на тлі геополітичної напруги», - йдеться у повідомленні.

Щоб згладити надмірні коливання курсу та не допустити погіршення девальвації та інфляції, НБУ продав на міжбанківському валютному ринку $1,314 млрд. Також НБУ протягом січня мав витратити $416,8 млн на обслуговування та погашення держборгу.

Нагадаємо, днями в НБУ підтвердили, що ситуація на валютному ринку стабілізувалася після рекордного падіння гривні наприкінці січня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: