Білий дім змінив оцінку можливості російського вторгнення в Україну

Читать на русском
Минулого тижня речниця Білого дому заявила, що вторгнення російських військ в Україну продовжує бути неминучим.
фото: BBC

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що США більше не будуть називати потенційне вторгнення Росії в Україну «неминучим», припускаючи, що це слово було вжито недоречно.

Про це речниця Білого дому заявила під час брифінгу.

«Я використовувала його один раз. Я думаю, що й інші використовували його один раз. А потім ми перестали його використовувати, тому що, як мені здається, воно послало сигнал, який ми не збиралися посилати, а саме: ми знали, що президент Путін прийняв рішення», - заявила Псакі.

При цьому, минулого тижня Псакі заявила, що вторгнення російських військ в Україну продовжує бути «неминучим», що спричинило негативну реакцію Києва. Президент України Володимир Зеленський розкритикував Захід за заяви про неминуче вторгнення РФ. За його словами, такі заяви негативно впливають на українську економіку і викликають хаос у суспільстві.

У Білому домі підтвердили, що розглядають варіант відключення Росії від SWIFTСША перебувають у тісній консультації з європейськими партнерами щодо розробки санкцій проти Росії, якщо Москва вирішить вдертися в Україну

Нагадаємо, що Пентагон підтвердив перекидання військових до Європи.

Раніше ми повідомляли, що Білий дім підтвердив підготовку санкцій проти найближчого оточення Путіна.

Санкції, якими пригрозив президент США Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати всю російську економіку, але можуть вплинути й на економіки інших країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: