Можливе вторгнення Росії: в ООС розповіли про ситуацію на фронті

Читать на русском
Проросійські бойовики продовжують порушувати домовленості про припинення вогню, щодня обстрілюючи позиції ЗСУ та зосереджують військову техніку за межами районів відведення
Олександр Павлюкnikvesti.com

Збройні Сили України надійно контролюють обстановку в районі Операції Об'єднаних сил на Донбасі. Ситуація залишається стабільною.

Про це заявив командувач Об'єднаними силами генерал-лейтенант Олександр Павлюк у своєму відеокоментарі.

«Ми повністю володіємо обстановкою і реально оцінюємо ситуацію, прораховуємо всі можливі сценарії розвитку ситуації та готові до них. Нині ситуація стабільна, без істотних змін» - сказав він.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

Павлюк зазначив, що проросійські бойовики продовжують порушувати домовленості про припинення вогню, щодня обстрілюючи позиції ЗСУ та зосереджують військову техніку за межами районів відведення. ЗСУ ведуть по бойовиках вогонь у відповідь і фіксують порушення режиму відведення озброєнь.

«Ми знаємо, як реагувати на такі дії, і при необхідності рішуче відповідаємо на провокації. Водночас підрозділи Об'єднаних сил регулярно проводять заходи бойової підготовки та мають все необхідне для стримування збройної агресії. Всі підрозділи чітко виконують взяті на себе зобов'язання щодо дотримання Мінських домовленостей і знаходяться в готовності до своєчасного адекватного реагування на потенційні загрози. Зберігайте спокій і вірте Збройним силам України» - резюмував генерал.

Нагадаємо, раніше в Україні прокоментували інформацію про можливе військове вторгнення Росії. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що президент України, керівники розвідки та військове командування повністю контролюють ситуацію.

З початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. Поранених і вбитих у складі контингенту ЗСУ в зоні ООС немає.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: