Байден знову заявив про «вторгнення Росії в найближчі кілька днів», ЗМІ назвали дату

Читать на русском
За даними анонімних джерел, Байден нібито заявив про швидкий напад РФ на Україну після наради в оперативному штабі в Білому домі
Джозеф БайденReuters

Президент США Джозеф Байден на зустрічі з лідерами НАТО і Європейського Союзу заявив їм про те, що Росія нібито вже через кілька днів здійснить напад на Україну. За його даними, саме таке рішення прийняв російський президент Володимир Путін, а атака нібито стартує з повітряних ударів.

Про це повідомляє видання The Guardian з посиланням на власні анонімні джерела, які позиціюються, як знайомі з ситуацією.

За даними цих анонімних джерел, Байден нібито заявив про швидкий напад РФ на Україну після наради в оперативному штабі в Білому домі, оскільки саме там під час обговорення розвідувальних даних йому заявили про майбутні терміни нападу на Росію.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

При цьому радник з національної безпеки США Джейк Салліван вже заявив, що США не вірять в те, що Путін призначив остаточну дату нападу на Україну.

«Я скажу, що те, як він нарощував свої сили та розставив їх, разом з іншими показниками, які ми зібрали за допомогою розвідки, дає нам зрозуміти, що існує дуже велика ймовірність того, що Росія вирішить діяти у військовому плані, і є підстави вважати, що це може статися в досить короткі терміни. Зараз ми не можемо точно визначити день, і ми не можемо точно визначити час, але ми можемо сказати, що ймовірна перспектива того, що російські військові дії відбудуться навіть до закінчення Олімпіади» - заявив він.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

Ще одне видання, Bloomberg, аналогічно з посиланням на власні анонімні джерела, які позиціюються, як знайомі з ситуацією, оголосило датою нападу на Україну 15 лютого - наступний вівторок. Це інформаційне агентство відоме тим, що тиждень тому вже оголосило про напад РФ на Україну, випустивши відповідну новину. Правда, потім видання вибачилося за неправдиву інформацію, а публікацію з сайту прибрали.

Нагадаємо, в МЗС України вважають, що дипломатія, зокрема, активні візити в Україну зарубіжних партнерів, стримують агресивні наміри Росії. Ситуація біля українських кордонів не змінюється, тому не можна говорити про загрозу швидкого вторгнення - цей дамоклів меч висить над Україною вже вісім років. Також в МЗС закликали українців не вірити різноманітним апокаліптичним прогнозам, які озвучуються в зарубіжних ЗМІ або закордонними політиками.

Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про зростаючий ризик російського вторгнення. А в Держдепартаменті вважають, що Росія може почати збройне вторгнення в Україну в будь-який момент - в тому числі й до закінчення Олімпійських ігор в Пекіні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: