Столтенберг заявив, що ризик російського вторгнення зростає

Читать на русском
Столтенберг нагадав, що саме Росія агресор, оскільки вона окупувала Крим, частину Донбасу і зібрала орду з військ біля кордонів України
Єнс СтолтенбергReuters

Незважаючи на всі дипломатичні зусилля заходу ризик вторгнення Росії в Україну зростає в геометричній прогресії.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ефірі каналу CNN.

«Що ми точно бачимо, так це триваюче військове нарощування, з все більшою і більшою кількістю сил, військових госпіталів і логістикою. Тому час на запобігання зменшується, а ризик атаки зростає. Також ми бачимо загрозливу риторику від Росії, яка говорить, що якщо ми не погодимося на її вимоги, відбудеться те, що вони називають військово-технічними наслідками. І ми вже маємо історію використання Росією сили проти України. Якщо скласти все це разом, можна говорити про існування небезпеки. Але ми продовжуємо працювати над політичним вирішенням ситуації» - заявив він.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

Столтенберг нагадав, що саме Росія агресор, оскільки вона окупувала Крим, частину Донбасу і зібрала орду з військ біля кордонів України. При цьому рано говорити про готовність РФ сідати за стіл перегорів.

«Що ми можемо, так це підтримувати Україну. Україна є жертвою агресії та має право на самозахист, що передбачено Статутом ООН. І союзники надають допомогу Україні... Ми готові сісти за стіл переговорів, ми готові вислухати їхні побоювання» - додав він.

Раніше супутники компанії Maxar Technologies оприлюднили нові кадри, на яких видно російські війська поблизу українсько-білоруського кордону.

Західні країни, які стурбовані чи не більше України, щодня закликають РФ до деескалації ситуації. Одночасно з дипломатичними зусиллями союзники активно допомагають Україні озброюватися. На інфографіці «Слово і діло» – яку військову допомогу Україна отримала за останній час, і що ще обіцяють надати держави-партнери.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: