Агентство Bloomberg випадково повідомило про масштабне вторгнення Росії в Україну

Читать на русском
Американське агентство Bloomberg випадково опублікувало заголовок про вторгнення Росії в Україну. Він провісив на сайті пів години, після чого його видалили.
фото Ольги Лаутман

Американське агентство Bloomberg випадково опублікувало заголовок про вторгнення Росії в Україну. Він провісив на сайті пів години, після чого його видалили.

Помилку помітила аналітикиня, що спеціалізується на російській політиці, Ольга Лаутман.

Заголовок «Росія вторглася в Україну» із позначкою «Наживо» появився на сайті о 16:00 (23:00 за київським часом) у п’ятницю, 4 лютого. При спробі прочитання новини відкривалася сторінка із помилкою.

«Я зайшла на сайт і побачила останню новин, але знала, що це неправда, бо маю справу з Україною і буду одним із перших, хто дізнається про це. Це досить велика помилка, оскільки це потенційне широкомасштабне вторгнення, і всі на межі», – написала Лаутман.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

В редакції Bloomberg зазначили, що готують заголовки для багатьох сценаріїв і заголовок про вторгнення Росії в Україну опублікували ненавмисно.

«Ми глибоко шкодуємо про помилку. Заголовок видалено, і ми з’ясовуємо причину, чому так сталося», – йдеться у коментарі.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило прогноз по рейтингу України до рівня в («стабільний») через можливу війну з Росією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: