Столтенберг обговорив загрозу вторгнення Росії із Зеленським та Блінкеном

Читать на русском
На тлі можливого вторгнення РФ в Україну генсек НАТО Єнс Столтенберг провів телефонні розмови з президентом України Володимиром Зеленським та держсекретарем США Ентоні Блінкеном.
112 Україна

На тлі можливого вторгнення РФ в Україну генсек НАТО Єнс Столтенберг провів телефонні розмови з президентом України Володимиром Зеленським та держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Про це повідомив Столтенберг у Twitter у четвер, 10 лютого.

За словами держдепа США, під час розмови Зеленським він запевнив, що НАТО продовжуватиме надавати політичну та практичну підтримку Україні.

Напасти не можна відступити: як Кремль сам загнав себе у кутПогрожуючи Сполученим Штатам та НАТО, Кремль загнав себе у ситуацію, в якій немає добрих рішень.

«Поговорив із президентом України Володимиром Зеленським щодо нарощування Росією військової присутності в Україні та навколо неї. НАТО продовжить політичну та практичну підтримку нашого високо цінного партнера. Ми закликаємо Росію до деескалації та продовження діалогу для пошуку мирного рішення», - написав він.

Водночас, Блінкен і Столтенберг обговорили продовження координації трансатлантичної відповіді на російські загрози щодо України. При цьому держсекретар підтвердив відданість США тісній співпраці та консультаціям із союзниками та партнерами.

Він у розмові зі Столтенбергом наголосив на готовності США швидко і жорстко покарати Росію, якщо вона продовжить військову агресію проти України.

Раніше ми писали, що НАТО запропонувало РФ провести нові переговори «для взаємної довіри».

Також нагадаємо, Столтенберг заявив про зростаючий ризик російського вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: