У Міноборони оцінили ймовірність російського вторгнення в Україну

Читать на русском
Військові зобов'язані прораховувати всі можливі сценарії, навіть найсумніші, після чого зробити все для нейтралізації загроз
Олексій Резніковslovoidilo.ua

На цю мить ймовірність великомасштабної ескалації на українському кордоні, попри зосередження російських військ, оцінюється, як близька до нуля.

Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков 6 лютого, повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«На цей момент все відбувається в рамках наших оцінок. Через кілька днів почнеться активна фаза російсько-білоруських навчань... Одночасно плануються навчання частини підрозділів Південного військового округу РФ... З нашого боку робиться все необхідне для контролю подібних ситуацій. Тобто ми діємо планово, скоординовано, щоб виключити будь - які провокації» - сказав він.

Резніков нагадав, що військові зобов'язані прораховувати всі можливі сценарії, навіть найсумніші, після чого зробити все для нейтралізації загроз.

«Це зараз і відбувається. Імовірність значної ескалації станом на сьогодні продовжує оцінюватися як низька» - резюмував він.

Нагадаємо, в США допускають, що Росія може вдатися до різних форм агресії. Сюди відноситься як анексія Донбасу, так і повномасштабна війна.

Водночас в Офісі президента повідомили, що біля українського кордону продовжує зберігатися загрозлива концентрація російських військ, однак така ситуація контрольована.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: