Вторгнення Росії: Макрон висловив готовність вирушити до Москви на зустріч із Путіним

Читать на русском
Президент Франции добавил, что его планы будут зависеть от прогресса в будущих телефонных переговорах с мировыми лидерами.
Anadolu Agency

Президент Франції Еммануель Макрон не відкидає можливість зустрічі із президентом РФ Володимиром Путіним через ситуацію навколо України. Він також озвучив можливість подорожі до Росії.

Про це повідомляє France 24.

Як зазначається, французький лідер анонсував «найближчим часом» перемовини зі своїм американським колегою Джо Байденом щодо ситуації біля кордонів України. При цьому, він висловив готовність вирушити до Москви на зустріч із Путіним.

«Я нічого не виключаю», - сказав Макрон журналістам, маючи на увазі можливість поїздки до Росії для пошуку дипломатичного вирішення кризи.

Український редут: нові геополітичні виклики для ЄС та НАТОЩо означатиме для Європи повномасштабна війна в Україні та чи знайдуть запобіжники такого розвитку подій країни-учасниці НАТО – аналізував політолог Олександр Радчук.

Водночас, президент Франції додав, що його плани залежатимуть від прогресу, досягнутого у майбутніх телефонних переговорах зі світовими лідерами.

Нагадаємо, що влада Франції планує направити кілька сотень своїх військових до Румунії в рамках можливого розгортання НАТО на тлі загрози вторгнення Росії в Україну.

Раніше ми повідомляли, що Франція вимагає прямого діалогу Росії та ЄС через можливу агресію.

Також нагадаємо, що Володимир Зеленський і президент Франції Еммануель Макрон провели телефонну розмову. «Слово і діло» повідомляло подробиці розмови лідерів обох країн.

Окрім цього, премʼєр-міністр Великої Британії Бориc Джонсон вчора, 2 лютого, провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: