Зеленський відреагував на інформацію ЗМІ про можливе вторгнення РФ

Читать на русском
Він зазначив, що найкращим другом для ворогів України сьогодні є паніка, і в інформаційному просторі забагато обговорення повномасштабної війни з боку Росії.
Слово і діло

Президент Володимир Зеленський прокоментував інформацію про ймовірне російське вторгення в Україну вже наступного тижня. Він наголосив, що в інформаційному просторі забагато про це новин.

Про це йдеться на брифінгу українського президента.

Він зазначив, що найкращим другом для ворогів України сьогодні є паніка, і в інформаційному просторі забагато обговорення повномасштабної війни з боку Росії.

«Сьогодні найкращим другом для ворогів є паніка в нашій країні, і вся ця інформація, яка допомагає тільки паніці, не допомагає нам», - повідомив президент.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

Згідно з його словами, Україна як держава повинна розраховувати на себе та своїх військових.

«Ми повинні бути готовими в будь-який день. Я вважаю, що у просторі забагато інформації про глибоку повномасштабну війну з РФ, навіть кажуть є відповідні дані. Ми розуміємо, що ризики є. Якщо є інформація про 100%-е вторгнення 16 числа, то давайте нам цю інформацію. Ми отримуємо інформацію від нашої розвідки», - заявив він.

При цьому, стосовно інформації з боку США та партнерів Зеленський заявив, що Україна бере її до уваги.

«Але ми повинні чітко її аналізувати та готуватися до будь-яких ризиків», - додав він.

За словами українського президента, поки що повномасштабної війни немає.

«І я повинен говорити з суспільством, маючи реальну інформацію. Ми отримуємо інформацію з багатьох джерел. У нас теж є розвідка. Я не думаю, що вона працює гірше за розвідку інших держав», - заявив Зеленський.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Нагадаємо, що Байден знову заявив про «вторгнення Росії в найближчі кілька днів», ЗМІ назвали дату.

Ще одне видання, Bloomberg, тиждень тому вже оголосило про напад РФ на Україну, випустивши відповідну новину. Правда, потім видання вибачилося за неправдиву інформацію, а публікацію з сайту прибрали.

Нагадаємо, в МЗС України вважають, що дипломатія, зокрема, активні візити в Україну зарубіжних партнерів, стримують агресивні наміри Росії. Ситуація біля українських кордонів не змінюється, тому не можна говорити про загрозу швидкого вторгнення - цей дамоклів меч висить над Україною вже вісім років. Також в МЗС закликали українців не вірити різноманітним апокаліптичним прогнозам, які озвучуються в зарубіжних ЗМІ або закордонними політиками.

Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про зростаючий ризик російського вторгнення. А в Держдепартаменті вважають, що Росія може почати збройне вторгнення в Україну в будь-який момент - в тому числі й до закінчення Олімпійських ігор в Пекіні.

Напередодні в МЗС закликали українців зберігати спокій та не сіяти паніку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: