Згадали про жорсткі санкції: у Кремлі відреагували на розмову Путіна і Байдена

Читать на русском
У Кремлі заявили, що Байден в ході розмови згадав про можливі жорсткі санкції щодо РФ у разі вторгнення в Україну.
Фото rbc.ru

У Кремлі відреагували на переговори президента російського Володимира Путіна і президента США Джо Байдена.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

Помічник російського президента Юрій Ушаков заявив, що телефонна розмова президентів РФ і США Володимира Путіна і Джо Байдена була досить збалансованою.

«Телефонна розмова тривала трохи більше години. Але якщо повернутися до розмови РФ-США, то можна констатувати, що характер бесіди був все-таки досить збалансованим і діловим», - сказав Ушаков.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

Згідно з його словами, президент Байден послався на досвід «холодної війни», коли представники США і СРСР «робили все можливе, щоб уникнути катастрофи, серйозного конфлікту.

«Він сказав, що наші дві великі держави і зараз є конкурентами, але повинні зробити все, щоб підтримувати стабільність, безпеку в усьому світі. Він також підкреслив, що необхідно робити все можливе, щоб уникнути найгіршого сценарію в контексті нинішньої ситуації навколо України», - сказав Ушаков.

За його словами, Путін теж пройшовся по історії взаємин США і НАТО з Росією.

«Багато з озвучених в телефонній розмові кроків вже, загалом-то містяться в отриманих нами 26 січня з Вашингтона і штаб-квартири НАТО відповідей на російські пропозиції», - зазначив помічник російського президента.

При цьому, Ушаков заявив, що Байден в ході розмови згадав про можливі жорсткі санкції щодо РФ у разі російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що у Білому домі опублікували підсумки розмови Байдена і Путіна.

Раніше ми повідомляли, що президент США Джозеф Байден на зустрічі з лідерами НАТО і Європейського Союзу заявив їм про те, що Росія нібито вже через кілька днів здійснить напад на Україну. За його даними, саме таке рішення прийняв російський президент Володимир Путін, а атака нібито стартує з повітряних ударів.

У спецслужбах США є своя думка щодо дати нападу Росії на Україну. Там називають інший день - 16 лютого, що відрізняється від дати можливого нападу РФ на Україну, яку озвучили в Білому домі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: