Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Віталій Барвіненко

Читать на русском
Народний депутат Віталій Барвіненко виконав лише одну обіцянку з 12. Більшість досі перебуває в процесі.
Віталій БарвіненкоСлово і Діло

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» буде аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Віталій Барвіненко («Відродження»).

Барвіненко був обраний до парламенту на виборах у 2014 році за виборчим округом №141 (Одеська область). Обіцянками народний депутат розкидатися не любить, за час своєї каденції він дав їх 12 і виконувати не поспішає: поки в нього лише одна виконана й три провалених. Рівень його відповідальності становить 5%.

Отже, єдина реалізована Барвіненком обіцянка була зафіксована в його передвиборчій програмі – продовжити роботу в питанні централізованого водопостачання округу, а саме Білгород-Дністровського, Кілійського й Татарбунарського районів.

У 2016 році депутат повідомив, що в селі Черкеси Білгород-Дністровського району тривають роботи із заміни застарілої водопровідної магістралі. Крім того, на забезпечення Татарбунарів водою було виділено 23 мільйони гривень. Минулого року для будівництва водопроводу в Білгород-Дністровському було передбачено 24 мільйони гривень із Фонду регіонального розвитку й 5 мільйонів гривень із місцевого бюджету.

Татарбунарський район також отримав кошти на продовження будівництва водонапірної насосної станції – 464 тисячі гривень. З огляду на те, що Барвіненко постійно займався питанням водопостачання, свою обіцянку він виконав.

Ще одне програмну обіцянку Барвіненко провалив: він збирався вирішити екологічні проблеми озера Сасик, однак жодного відповідного депутатського запиту не надіслав. В Одеській обласній адміністрації повідомили, що з нардепів рішенням проблем озера займався лише Антон Кіссе.

У 2016 році під час робочої поїздки до Одеської області Барвіненко обіцяв за сприяння свого фонду придбати комп'ютерну техніку для школи в селі Шабо. У лютому минулого року директор Шабської гімназії повідомила, що навчальний заклад дійсно отримав 15 ноутбуків, проте не від Фонду Барвіненка, а від відділу освіти районної адміністрації. Таким чином, нардеп цю обіцянку провалив.

Також минулого року депутат проігнорував свою обіцянку надіслати запити до Міністерства екології та Міністерства внутрішніх справ щодо «львівського сміття» на території Одеської області. «Хочу відзначити, що проблема «львівського сміття» – це не лише головний біль Білгород-Дністровського району Одеської області. А всієї країни. До цього сміттєвози зі львівськими номерами були помічені в Чернівецькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській областях», – розповідав Барвіненко, але про запити забув.

У процесі виконання в нардепа залишилося багато програмних обіцянок. Наприклад, розробити законодавчі та нормативно-правові акти щодо збільшення прав і повноважень місцевих громад. Барвіненко вже став співавтором законопроекту «Про внесення змін до закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» (щодо висновків на проекти рішень про добровільне об'єднання територіальних громад)».

Крім того, Барвіненко обіцяв створити фонд прийнятного житла в сільських радах. Але такої структури поки не існує.

У березні минулого року народний депутат заявив, що домагатиметься поновлення системи державного фінансування ПТУ, коледжів і технікумів. «Вважаю, від початку неправильним було рішення про переведення фінансування ПТУ й технікумів на місцеві бюджети», – зазначив він.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Ігор Артюшенко;

Володимир Арешонков;

Тетяна Юзькова;

Юрій Бабій;

Андрій Шипко;

Євген Балицький;

Нестор Шуфрич;

Володимир Бандуров;

Юрій Шухевич;

Іван Балога.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: