Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Валентиров домагатиметься фінансування із Державного фонду регіонального розвитку для завершення будівництва водогону між селами Давидівка та Атманай

29 березня 2016 року народний депутат України Сергій Валентиров пообіцяв домогтись виділення коштів із Державного фонду регіонального розвитку для завершення будівництва водогону питної води між селами Давидівка та Атманай Якимівського району Запорізької області.
Виконано
Сказано 29 березня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/valentyrov/photos/a.1667693166813993.1073741829.1667213493528627/1681116532138323/?type=3&theater
  • Лист народного депутата
  • Пропозиції Постійної комісії Запорізької обласної ради з питань будівництва, зв'язку та паливно-енергетичного кодексу
  • https://ukurier.gov.ua/uk/articles/mast-hev-lishe-u-perspektivi/
  • Лист народного депутата Сергія Валентирова від 16 листопада 2017 року

Результат

У липні Сергій Валентиров повідомив, що питання будівництва другої черги водогону знаходиться на його постійному контролі. При співпраці з головою районної адміністрації було виготовлено проектно-кошторисну документацію на об'єкт та отримано експертний висновок. Вказаний проект увійшов до регіональної цільової програми "Питна вода Запорізької області". Також, депутат направив звернення до Запорізької ОДА щодо виділення коштів з обласного бюджету щодо завершення будівництва водогону між селами Давидівка та Атманай.

Згідно Пропозицій постійної комісії з питань будівництва, транспорту та паливно-енергетичного комплексу від 6 грудня 2016 року, наданих для розгляду на пленарному засіданні десятої чергової сесії Запорізької обласної ради, на будівництво в 2017 році водогону передбачено видатки в розмірі 446,164 тисяч гривень. В липні 2017-го стало відомо, що питання фінансування будівництва водопроводу вирішено не було.

У відповідь на наш запит в листопаді депутат повідомив про направлене ним звернення до Запорізької обласної ради стосовно включення вказаних видатків до програми "Питна вода" у 2018 році. Це пов'язано з тим, що проект будівництва не має великих шансів на отримання коштів із ДФРР, оскільки не відноситься до пріоритетів конкурсного відбору. Вирішення питання буде відбуватися за рахунок коштів субвенції з Держбюджету, або за рахунок коштів обласного бюджету.

Обіцянка отримує статус "виконана", оскільки народний депутат домагався фінансування для завершення будівництва водогону між селами Давидівка та Атманай.