Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Тетяна Юзькова

Читать на русском
Всі обіцянки Тетяни Юзькової зафіксовані в передвиборчій програмі Радикальної партії. Нардеп виконала лише дві.
Тетяна ЮзьковаСлово і Діло

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Тетяна Юзькова (Радикальна партія Олега Ляшка).

Юзькова стала народним депутатом 24 грудня 2015 року замість Злати Огнєвіч, яка склала депутатські повноваження. Відзначимо, що всі обіцянки Юзькової –це програмні обіцянки Радикальної партії. З 18 обіцянок нардеп більшу частину (10) провалила, а виконала лише 2. Рівень її відповідальності становить 11%.

Так, Юзькова виконала обіцянку домагатися запровадження мораторію на продаж землі. У жовтні 2016 року та грудні 2017 року вона голосувала в парламенті за продовження мораторію. Крім того, депутат виконала обіцянку сприяти ухваленню закону про вибори за відкритими списками. Минулого року Юзькова підтримала два з трьох законопроектів щодо реформи виборчої системи. Також нардеп проголосувала за проект Виборчого кодексу, який запроваджує механізм обрання депутатів за системою відкритих пропорційних списків.

Кілька обіцянок Юзькова провалила, тому що ані вона, ані її колеги з фракції не внесли до Верховної Ради необхідних законопроектів. Це стосується обіцянок визнати багатодітними сім'ї з двома дітьми, запровадити кризовий податок для олігархів і створити громадський антикорупційний корпус.

Крім того, деякі програмні обіцянки Радикальної партії «Слово і Діло» розцінило як популістські, оскільки вони прямо не належать до повноважень депутатів Ради, й відповідно, надало їм статус невиконаних. Ідеться, зокрема, про обіцянки відновити виробництво повного циклу в Україні, збудувати нові виробництва ближче до кордону з Євросоюзом, створити фельдшерсько-акушерський пункт у кожному селі, домогтися списання 75% зовнішніх міжнародних боргових зобов'язань.

Юзькова також не виконала обіцянку домагатися зменшення податків на заробітну плату. У грудні 2015 року Рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», який передбачає зниження єдиного соціального внеску. Однак нардеп цей документ не підтримала.

Ще шість обіцянок Юзькова має виконати до кінця своєї каденції. Наприклад, посилити державний контроль щодо оренди землі. Поки «радикали», в тому числі й Юзькова, лише проголосували за продовження мораторію на продаж землі й інших законодавчих ініціатив не вносили.

Також фракція Радикальної партії зареєструвала законопроект «Про визнання таким, що втратив силу, закону України «Про приєднання України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 1 липня 1968 року». Таким чином, вони спробують виконати обіцянку повернути ядерний статус України.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яких політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: