Латвія долучиться до чеської ініціативи з закупівлі боєприпасів для України

Читать на русском
Латвія приєднається до чеської ініціативи з придбання за межами ЄС і передання Україні артилерійських боєприпасів.
Фото: Getty Images

Латвія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі сотень тисяч артилерійських снарядів для України.

Про це міністр оборони Латвії Андріс Спрудс повідомив у соцмережі Х 6 березня.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

«Латвія приєднається до чеської ініціативи, запропонованої президентом Чехії Петром Павелом, щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України. Це найважливіша можливість перемогти росію, і ми повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну. Разом до перемоги!», – написав він.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел на полях Мюнхенської безпекової конференції оголосив, що знайшов близько 800 тисяч боєприпасів (500 тисяч калібру 155 мм та 300 тисяч – 122 мм) у третіх країнах, які члени ЄС могли б закупити для України.

Публічно про участь раніше заявили Нідерланди, які передали на закупівлю боєприпасів 250 мільйонів євро, і Бельгія, яка передасть 200 мільйонів євро. Також про підтримку заявили Литва, Франція і Німеччина.

Раніше три країни ЄС виступили проти закупівлі боєприпасів для України поза блоком.

Як відомо, перша партія боєприпасів від, закупівлю яких спільно фінансують різні держави за ініціативи Чехії, прибуде до України незабаром.

Також повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон оголосив про створення коаліції далекобійної зброї для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: