«Кожен патрон має служити захисту регіону»: Кулеба закликав заборонити експорт боєприпасів з Європи

Читать на русском
Кулеба закликав призупинити контракти на експорт боєприпасів, вироблених у Європі, до третіх країн, щоб усі снаряди йшли в Україну.
Фото: CNN

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав заборонити експорт боєприпасів з Європи до третіх країн, крім України, через їхній дефіцит.

Він сказав про це в інтерв'ю Redaktions Netzwerk Deutschland.

Європа хоче зібрати 1,5 млрд доларів на закупівлю артилерійських снарядів для України – FTУ Європі хочуть екстрено зібрати 1,5 млрд доларів, щоби закупити снаряди для України за межами ЄС. Це ініціатива Чехії.

«Усі контракти на експорт боєприпасів, вироблених у Європі, до третіх країн мають бути припинені, і всі такі боєприпаси мають бути відправлені до України. Кожен патрон, виготовлений у Європі, має слугувати меті захисту Європи», – заявив міністр.

Глава МЗС розповів, що за кожної зустрічі з партнерами скаржиться на брак боєприпасів в українській армії.

«Вони всі знають про це і припустилися помилок, які визнають. Вони пізно вирішили нарощувати власне виробництво, укладати довгострокові контракти та запускати нові виробничі лінії. На жаль, зараз ми розплачуємось за ці помилки», – констатував Кулеба.

Нагадаємо, Європейський Союз має намір надати Збройним силам України понад 1,1 млн боєприпасів до кінця 2024 року. Зокрема протягом березня Україна має отримати майже 170 тисяч артилерійських снарядів.

Крім того, Чехія знайшла для України 800 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 та 122 міліметрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: