Rheinmetall вироблятиме боєприпаси в Україні

Читать на русском
Німецький концерн Rheinmetall планує відкрити новий завод боєприпасів в Україні. Хочуть виробляти шестизначну кількість 155-мм боєприпасів щороку.
Фото: interfax.com.ua

Німецька оборонна компанія Rheinmetall планує побудувати новий завод з виробництва артилерійських боєприпасів в Україні.

Про це концерн повідомив у соцмережі X.

Меморандум щодо створення нового спільного підприємства підписали під час 60-ї Мюнхенської безпекової конференції. Від України документ підписував міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

«Шестизначна кількість снарядів калібру 155 мм, які будуть вироблені на рік, включаючи метальні заряди. Rheinmetall з 51% акцій СП, 49% належить українській компанії-партнеру», – йдеться у повідомленні компанії.

Чи буде це український державний концерн «Укроборонпром», з яким уже співпрацює Rheinmetall, не вказується.

«Ми хочемо бути потужним партнером для України у відновленні колись сильної оборонної промисловості в Україні та забезпеченні автономії українських потужностей», – заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер, коментуючи це рішення.

Які іноземні компанії планують виготовляти озброєння в УкраїніЯкі іноземні компанії мають намір налагодити в Україні виробництво озброєння та військової техніки – на інфографіці.

Як відомо, у жовтні 2023 року Rheinmetall вже заснував своє перше спільне підприємство з «Укроборонпром», яке займатиметься обслуговуванням та ремонтом транспортних засобів, а пізніше – виробництвом бронетехніки.

17 лютого «Укроборонпром» повідомив, що уклав меморандум про співпрацю також із німецьким виробником озброєнь Dynamit Nobel Defence, дочірнім підприємством ізраїльської компанії Rafael.

Нагадаємо, німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення на виготовлення 155 мм артилерійських снарядів для України.

Також відомо, що німецький оборонний концерн Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft збудує в Україні центр ремонту бронетехніки.

Наприкінці 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що Україна домовилася з частиною компаній світу щодо спільного виробництва зброї. Він також повідомив, що у 2024 році особлива увага приділятиметься виготовленню вибухових речовин та порохів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: