В Україну незабаром прибуде перша партія боєприпасів від Чехії

Читать на русском
Перші поставки до Києва 800 тисяч боєприпасів, придбаних за межами ЄС, можуть відбутися через кілька тижнів.
Фото: Rémi Benoit

Чеська ініціатива із закупівлі 800 тисяч боєприпасів для України з-за меж Європейського Союзу, яку спільно фінансують різні держави, зможе здійснити перші поставки до Києва через кілька тижнів.

Про це в інтерв’ю Bloomberg заявив заступник міністра оборони Чехії Ян Їреш.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

Їреш зазначив, що до ініціативи щодо закупівлі для ЗСУ 155-мм снарядів у третіх країнах долучилась низка європейських країн. Посадовець відмовився говорити, які країни фінансують закупівлі або чиї запаси використовуються, але припустив, що ця інформація може бути розкрита після поставки снарядів.

«Ініціатива Чехії – це один із способів продемонструвати, що ми справді щось робимо, а не чекаємо, що станеться на Капітолії», – сказав Їреш.

Нагадаємо, 17 лютого президент Чехії Петр Павел заявив, що Прага знайшла за кордоном сотні тисяч артилерійських боєприпасів, які могла б доставити в Україну.

Раніше агентство Politico писало, що Чехія спонукає Європейський союз до фінансування 450 тисяч боєприпасів для України за межами блоку.

У відповідь на ініціативу Чехії три країни ЄС виступили проти закупівлі боєприпасів для України поза блоком.

Також повідомлялося, що Великобританія надасть Україні боєприпаси на понад 300 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: