Британія надасть Україні боєприпаси на понад 300 млн доларів

Читать на русском
Британія відзначила, що ЗСУ ефективно використовують артилерію та оголосила про пакет боєприпасів для України на 310 мільйонів доларів.
Фото: Getty Images

Велика Британія посилить артилерійські резерви України пакетом боєприпасів вартістю 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 310 мільйонів доларів США), які є критично важливими для ведення війни.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Зазначається, що цю суму Велика Британія витратить впродовж наступного року на закупівлю та активізацію ланцюгів постачання для виробництва терміново необхідних артилерійських боєприпасів для України.

Також у повідомленні наголошується, що Україна особливо відзначилася високоефективним використанням своєї артилерії для ведення контрбатарейного вогню – з використанням безпілотників і радіолокаційних систем, наданих Великою Британією, для швидкого виявлення місць розташування активної російської артилерії і швидкого відкриття вогню у відповідь для її знищення.

«Велика Британія зробить все можливе, щоб забезпечити Україні можливість продовжувати боротьбу до перемоги», – заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Також він додав, що допомога від його країни збільшить критичні запаси артилерійських боєприпасів для ЗСУ, «в той час як Королівські ВПС завершують чергову поставку новітніх протитанкових ракет Brimstone».

«Разом ми забезпечимо поразку путіна і перемогу демократії й міжнародного порядку, заснованого на правилах, і українського народу», – підкреслив Шаппс.

Нагадаємо уряд Британії підготував для Збройних сил України нову партію самонавідних ракет Brimstone.

Також повідомлялося, що Лондон у найближчі два роки має намір виділити на військову допомогу Україні 2,5 мільярда фунтів (приблизно 3,2 млрд доларів). Крім того, близько 200 мільйонів фунтів (приблизно 255 млн доларів) буде витрачено «на закупівлю та виробництво тисяч військових дронів».

Також недавно Швеція оголосила про рекордний пакет військової допомоги для України.

Крім того, президент Чехії заявив, що Україна може найближчим часом отримати 800 тисяч снарядів від його країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: