Снаряди для України: до ініціативи Чехії приєдналася ще одна країна НАТО

Читать на русском
Влада Литви приєдналася до ініціативи Чехії щодо закупівлі 800 тисяч боєприпасів для України поза Європейським Союзом.
Інгріда ШимонітеФото: delfi.lt

Влада Литви приєдналася до ініціативи Чехії щодо закупівлі 800 тисяч боєприпасів для України поза Європейським Союзом.

Про це повідомила пресслужба литовського уряду.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

Там розповіли, що у понеділок прем'єр-міністерка Інгріда Шимоніте обговорила допомогу Україні з главою уряду Чехії Петром Фіалою.

«Це дуже важлива ініціатива, особливо у цей період, коли постачання боєприпасів в Україну сповільнилося. Як і раніше, Литва продовжить підтримувати всі формати допомоги, які підвищать здатність України ефективно захищатися від російської агресії», – заявила Шимоніте.

Під час телефонної розмови прем'єр-міністри Литви та Чехії також обговорили ситуацію з безпекою у регіоні і важливість збільшення інвестицій в оборону всередині Європи.

Нагадаємо, 17 лютого президент Чехії Петр Павел заявив, що Прага знайшла за кордоном сотні тисяч артилерійських боєприпасів, які б могла доставити в Україну. Кілька країн НАТО вже підтримали цю ініціативу. Зокрема це зробив уряд Бельгії – країна виділить 200 мільйонів євро на боєприпаси для ЗСУ.

Декілька днів тому стало відомо, що в Україну незабаром прибуде перша партія боєприпасів від Чехії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: