Україна отримає понад 100 мільйонів євро від Нідерландів на закупівлю снарядів

Читать на русском
Нідерланди виділять понад 100 мільйонів євро Україні на чеську ініціативу щодо закупівлі артилерійських снарядів поза межами ЄС.
Фото: president.gov.ua

Нідерланди виділять 100 мільйонів євро на чеську ініціативу закупівлі боєприпасів для України по всьому світу.

Про це за підсумками зустрічі лідерів 20 країн Європи у Парижі заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, пише Reuters.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Через два роки після вторгнення українські війська продовжують мужньо стояти на своєму. Але ми також бачимо, що росія продовжує тиснути на передову. Це висуває великі вимоги до тих, хто їй протистоїть», – наголосив прем'єр.

Він підкреслив, що на запрошення президента Франції прибув у Парижі з главами держав і урядів широкої групи країн на зустрічі щодо підтримки України.

«Важливо, перш за все, виконати те, що ми обіцяли. І проаналізувати, що ми можемо зробити ще. Саме тому Нідерланди виділяють понад 100 мільйонів євро на чеську ініціативу щодо швидкої доставки в Україну сотень тисяч артилерійських снарядів», – написав Марк Рютте.

Також прем'єр зазначив, що «путін готується до довгої війни, тож ми маємо показати йому, що час не на його боці».

Тому Нідерланди вже фіналізують текст угоди про безпекові гарантії з Україною, яка має діяти впродовж принаймні 10 років.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел заявив, що Україна може найближчим часом одержати 800 тисяч снарядів від його країни.

Також Чехія закликала партнерів купити боєприпаси для України поза ЄС.

Раніше стало відомо, що президент Франції Еммануель Макрон не відкинув можливості відправлення військ західних країн в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: