Буданов прокоментував ситуацію з падінням літака Іл-76

Читать на русском
Росія, що зрозуміло, зайняла позицію в усьому звинувачувати Україну, при тому, що є низка незрозумілих для такої позиції фактів.
Українська правда

Ситуація з падінням російського військово-транспортного літака Іл-76 наразі не зрозуміла до кінця. При цьому, жодна зі сторін не може точно сказати, що сталося з літаком.

Про це керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив у ефірі телемарафону.

Катастрофа російського Іл-76 під Бєлгородом: що відомо (оновлено)Що відомо про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

«На жаль, потрібно констатувати, що там сталося - до кінця не може відповісти жодна сторона», - сказав Буданов.

Згідно зі словами керівника української розвідки, росія, що зрозуміло, зайняла позицію в усьому звинувачувати Україну, при тому, що є низка незрозумілих для такої позиції фактів.

«Це насамперед те, що вони не показали поля, всипані трупами, останками, як мали б це показати, щоб максимально звинуватити Україну, але навіть цього немає. Тобто ситуація незрозуміла до кінця», - пояснив Буданов.

Він додав, що якщо це сталося так, як стверджує країна-агресор, то незрозуміло, чому росія кілька днів приховувала і приховує далі трупи.

«Вона ж мала б показувати це на весь світ. Але трупів немає, нічого немає», - наголосив глава ГУР.

Якщо під час падіння Іл-76 загинули полонені, росія повинна повернути тіла – МКЧХРосія має повернути Україні тіла загиблих полонених в авіакатастрофі літака Іл-76, якщо вони справді є.

Нагадаємо, вранці 24 січня у Бєлгородській області впав російський військово-транспортний літак Іл-76.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні катастрофи, в якій, за твердженням рф, загинули 65 військовополонених.

У ГУР через день після аварії повідомили, що на борту літака Іл-76 мали летіти російські чиновники, проте в останній момент ФСБ заборонила їм сідати на борт.

Також, за даними ГУР, обмін полоненими 24 січня мав стати одним із найбільших з початку війни.

У той же час після аварії в морг Бєлгорода доставили лише п'ять тіл, що, ймовірно, підтверджує відсутність на літаку десятків полонених. Швидше за все, це тіла членів екіпажу.

В ООН поки що також не можуть перевірити інформацію про українських полонених на борту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: