Авіакатастрофа Іл-76 у рф: журналісти встановили особи загиблих членів екіпажу

Читать на русском
Журналістам вдалося ідентифікувати членів екіпажу літака Іл-76, що впав вранці 24 січня на території Бєлгородської області рф.
Фото: Схеми

Журналістам вдалося ідентифікувати членів екіпажу військово-транспортного літака Іл-76, який впав уранці 24 січня на території Бєлгородської області рф.

Про це йдеться у матеріалі проекту «Схеми».

Катастрофа російського Іл-76 під Бєлгородом: що відомо (оновлено)Що відомо про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Журналісти встановили імена та прізвища шістьох членів екіпажу, загибель трьох із них уже підтвердили родичі.

Так, серед загиблих 36-річний командир корабля Станіслав Беззубкін, штурман корабля Олексій Високін та 38-річний бортінженер Андрій Пілуєв. Смерть першого військового підтвердила його дружина – вона сказала, що про загибель чоловіка їй повідомили у Міноборони країни-окупанта.

Дружина Пілуєва сказала, що знає про загибель чоловіка, але офіційної інформації їй ще не надали. Бортінженера, до речі, нагороджено медаллю «За повернення Криму» і брав участь у бойових діях у Сирії. Що ж до штурмана Високіна, то його загибель підтвердила двоюрідна сестра.

Крім того, за інформацією журналістів, внаслідок катастрофи також загинув бортовий радист Ігор Саблінський. У момент падіння на борту також мали знаходитися бортінженер Сергій Житеньов і помічник командира корабля Вадим Чмирьов, проте підтвердити їхню загибель поки не вдалося.

Відомо, що всі загиблі служили в 117-му військово-транспортному авіаційному полку, що дислокується в Оренбурзі.

«Інформацію російської влади про те, що на борту також перебували українські полонені, незалежно перевірити не вдалося», – йдеться у публікації.

Нагадаємо, сьогодні вранці російський військово-транспортний літак Іл-76 упав у Бєлгородській області росії. У ЗМІ написали, що саме цей борт перевозив ракети ЗРК С-300.

У Міноборони рф заявили, що на борту знаходилися «65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких везли на обмін». До вечора Генштаб ЗСУ побічно підтвердив причетність до збиття літака, наголосивши на тому, що такими бортами ворог перевозить боєприпаси.

При цьому у ГУР немає достовірної інформації щодо того, хто був на борту літака Іл-76.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: