США збирають інформацію про падіння Іл-76 – Кірбі

Читать на русском
США продовжують збір інформації, яка має встановити реальні причини падіння російського літака Іл-76 і поки що не коментують на офіційному рівні ситуацію.
Фото: holosameryky.com

Сполучені Штати збирають інформацію, яка має встановити реальні причини падіння російського літака Іл-76, але наразу офіційно не коментують цю подію.

Про це на брифінгу сказав координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Катастрофа російського Іл-76 під Бєлгородом: що відомо (оновлено)Що відомо про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

«Ми далі намагаємося зібрати додаткову інформацію про падіння Іл-76 у рф», – сказав він.

Кірбі додав, що у США наразі немає нових офіційних заяв з цього приводу.

Заступник Заступник речника Держдепу США Ведант Пател також заявив про відсутність нових заяв щодо падіння російського Іл-76.

«Ми надалі працюємо з нашими колегами в українському уряді над конкретними фактами. Президент Зеленський закликав до міжнародного розслідування. Оскільки це відбулося в рф, дуже важко верифікувати, що сталося насправді», – сказав він.

Пател зазначив, що росія не допускає вільну пресу або незалежних репортерів, «тому це важко підтвердити».

«Ми залишаємося на зв'язку з українським урядом, щоб встановити факти та визначити, що сталося насправді», – сказав представник Держдепу.

Нагадаємо, вранці 24 січня у Бєлгородській області впав російський військово-транспортний літак Іл-76.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні катастрофи, в якій, за твердженням росії, нібито загинули 65 військовополонених. У Кремлі відповіли на це.

У ГУР також підтвердили, що на 24 січня було заплановано обмін полоненими, який не відбувся. Але розвідка не має достовірної інформації щодо того, хто був на борту літака, що впав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: