Путін вперше прокоментував падіння Іл-76

Читать на русском
Російський диктатор путін висловився про падіння літака Іл-76 у Бєлгородській області. Він очікувано звинуватив у катастрофі Україну.
Фото: росЗМІ

Російський диктатор володимир путін висловився про падіння військово-транспортного літака Іл-76 в Бєлгородській області. Він очікувано звинуватив у катастрофі Україну.

Заяву президента рф поширили російські ЗМІ.

Катастрофа російського Іл-76 під Бєлгородом: що відомо (оновлено)Що відомо про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Путін стверджує, що країна-терорист нібито не могла збити свій літак, оскільки на російських бортах встановлено систему «свій-чужий». Він вважає, що удару по Іл-76 було завдано «або американськими, або французькими системами».

Крім того, диктатор ще раз озвучив тези роспропаганди про те, що у літаку перебували «українські військовополонені». Він стверджує, що українська сторона нібито знала про це.

«Дивіться, збили наш літак, Іл-76, зі своїми військовослужбовцями – 65 людей. Ми не просто туди їх підвозили. Головне управління розвідки ЗСУ знало про те, що ми туди веземо військовослужбовців, 65 осіб, а всього заплановано було, на мою думку, 190. І, знаючи про це, завдали удару цим літаком. Я не знаю, чи спеціально вони зробили це або помилково», – заявив президент рф.

Путін також розповів, що дав доручення російському Слідчому комітету «максимально оприлюднити деталі катастрофи».

Нагадаємо, вранці 24 січня у Бєлгородській області впав російський військово-транспортний літак Іл-76. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні катастрофи, в якій, за твердженням рф, загинули 65 військовополонених.

У ГУР через день після аварії повідомили, що на борту літака Іл-76, який впав, мали летіти російські чиновники, проте в останній момент ФСБ заборонила їм сідати на борт.

У той же час після аварії в морг Білгорода доставили лише п'ять тіл, що, ймовірно, підтверджує відсутність на літаку десятків полонених. Найімовірніше, це члени екіпажу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: