На борту Іл-76 мали перебувати російські VIP-персони, а полонених, імовірно, не було – Юсов

Читать на русском
Українська розвідка з'ясувала, що на Іл-76 мали летіти російські чиновники. Сісти на борт їм заборонила ФСБ рф. Водночас у морг Бєлгорода після аварії не привозили десятки тіл.
Фото: АРМІЯ INFORM

На борту літака Іл-76, що впав у Бєлгородській області рф, мали летіти російські чиновники, проте в останній момент ФСБ заборонила їм сідати на борт. У той же час після аварії до моргу Бєлгорода доставили лише п'ять тіл, що, ймовірно, підтверджує відсутність на літаку десятків полонених.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у коментарі Радіо Свобода.

Катастрофа російського Іл-76 під Бєлгородом: що відомо (оновлено)Що відомо про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

За його словами, дані про російських чиновників, які не сіли в літак, ГУР отримало вже після падіння Іл-76.

«На борту справді мали перебувати декілька VIP-ів офіційних від військово-політичного представництва держави-агресора. Їхні прізвища відомі і будуть названі, матеріали будуть надані в рамках міжнародного розслідування. Але в останній момент ФСБ фактично наказало їм не сідати на цей борт і скористатись іншими видами транспорту», – сказав Юсов.

Він також розповів, що російським рятувальникам не дозволили провести огляд місця падіння літака. Їх не пустили представники ФСБ рф та військові.

При цьому Юсов зазначив, що на місці падіння літака не видно останків людських тіл. А до місцевого моргу у Бєлгороді напередодні доставили лише п'ять тіл.

«Власне, ця кількість відповідає кількості особового складу екіпажу, того самого Іл-76 – того самого літака, який знаходився у складі Військово-космічних сил росії», – додав він.

Нагадаємо, вранці 24 січня у Бєлгородській області впав російський військово-транспортний літак Іл-76.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні катастрофи, в якій, за твердженням росії, нібито загинули 65 військовополонених. У Кремлі відповіли на це.

У ГУР також підтвердили, що на 24 січня було заплановано обмін полоненими, який не відбувся. Але розвідка не має достовірної інформації щодо того, хто був на борту літака, що впав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: