Обмін полоненими 24 січня мав стати одним із найбільших з початку війни – ГУР

Читать на русском
У день падіння літака Іл-76 був запланований ювілейний обмін полоненими з рф. ГУР продовжує вивчати списки нібито загиблих полонених, які опублікувала роспропаганда.
Фото: mediacenter.org.ua

Обмін військовополоненими між Україною та росією, який був запланований на 24 січня, у день падіння літака Іл-76, мав бути ювілейним та одним із найбільших з початку вторгнення.

Про це заявив представник ГУР України Андрій Юсов у ефірі телемарафону 26 січня.

Катастрофа російського Іл-76 під Бєлгородом: що відомо (оновлено)Що відомо про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

«Ми не називатимемо точної цифри (військовополонених на обмін – ред.). І до обміну, доки він не відбудеться, такі речі не практикуються. Але це мав би бути один із найбільших обмінів за історію повномасштабної війни. Взагалі, можна сказати, що він мав бути ювілейним - 50-м, але, на жаль, не відбувся», – сказав Юсов.

За його словами, досі вивчається інформація щодо списків українських військовополонених, які опублікували російські пропагандисти. Також відбувається комунікація із сім'ями полонених.

Юсов зазначив, що це не перша спроба росії використати тему військовополонених у очевидно з провокаційною метою проти України. Але Україна все одно продовжить роботу щодо проведення обмінів наших бійців.

Нагадаємо, вранці 24 січня у Бєлгородській області впав російський військово-транспортний літак Іл-76.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні катастрофи, в якій, за твердженням рф, загинули 65 військовополонених.

У ГУР через день після аварії повідомили, що на борту літака Іл-76 мали летіти російські чиновники, проте в останній момент ФСБ заборонила їм сідати на борт.

У той же час після аварії в морг Бєлгорода доставили лише п'ять тіл, що, ймовірно, підтверджує відсутність на літаку десятків полонених. Швидше за все, це тіла членів екіпажу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: