Зеленський прокоментував ситуацію з падінням літака Іл-76 та полоненими

Читать на русском
Зеленський зазначив, що росіяни граються із життями українських полонених, із почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства.
Офіс президента

Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації навколо сьогоднішнього падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області країни-агресора.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у своєму вечірньому відеозверненні.

Катастрофа російського Іл-76 під Бєлгородом: що відомо (оновлено)Що відомо про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

«Потрібно встановити всі чіткі факти. Настільки, наскільки це можливо, враховуючи, що падіння літака сталося на російській території – поза нашим контролем», - йдеться у зверненні.

Як зазначається, керівник держави викликав для доповіді щодо ситуації з падіння літака та обміну військовополоненими міністра оборони Рустема Умєрова, Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, керівника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шапталу, очільника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова та главу Служби безпеки України Василя Малюка.

«Очевидно, що росіяни граються із життями українських полонених, із почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства. «Факти» – це головне слово зараз», – наголосив президент.

Зеленський підкреслив, що заслухав Головнокомандувача та Генштаб ЗСУ щодо застосування Повітряних сил. Він додав, що ГУР МОУ займається зʼясуванням долі всіх полонених, а СБУ розслідує всі обставини.

«І я дав доручення міністру закордонних справ України поінформувати партнерів щодо наявних даних в України. Наша держава буде наполягати на міжнародному розслідуванні», – резюмував глава Української держави.

Нагадаємо, сьогодні вранці російський військово-транспортний літак Іл-76 упав у Бєлгородській області росії. У ЗМІ написали, що саме цей борт перевозив ракети ЗРК С-300.

У Міноборони рф заявили, що на борту знаходилися «65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких везли на обмін». До вечора Генштаб ЗСУ побічно підтвердив причетність до збиття літака, наголосивши на тому, що такими бортами ворог перевозить боєприпаси.

При цьому у ГУР немає достовірної інформації щодо того, хто був на борту літака Іл-76.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: