СБУ відкрила справу через падіння Іл-76 під Бєлгородом

Читать на русском
СБУ розслідує падіння російського Іл-76 у Бєлгородській області. Справа відкрита за статтею порушення законів та звичаїв війни.
Фото: dp.ru

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Про це повідомляє hromadske.

Катастрофа російського Іл-76 під Бєлгородом: що відомо (оновлено)Що відомо про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Розслідування здійснюється за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Наразі СБУ проводить комплекс заходів для з'ясування всіх обставин падіння літака.

Нагадаємо, в Міноборони росії стверджують, що на борту Іл-76, що впав, знаходилися «65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких везли на обмін».

В українській розвідці підтвердили, що на 24 січня було заплановано обмін полоненими, який не відбувся. При цьому ГУР не має достовірної інформації щодо того, хто був на борту літака.

Генштаб ЗСУ побічно підтвердив причетність до падіння літака, заявивши, що росія перевозить на Іл-76 боєприпаси.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні катастрофи. У Кремлі відповіли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: