У Кремлі прокоментували вимогу України провести міжнародне розслідування щодо Іл-76

Читать на русском
У Кремлі прокоментували заяву Володимира Зеленського про те, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні падіння Іл-76.
Фото: РІА Новини

Прессекретар путіна Дмитро Пєсков заявив, що росія згодна на міжнародне розслідування аварії Іл-76 під Бєлгородом, але тільки якщо воно «розглядатиметься як злочин української влади».

Про це повідомляє російський «Інтерфакс».

Катастрофа російського Іл-76 під Бєлгородом: що відомо (оновлено)Що відомо про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

«Якщо він (Зеленський – ред.) має на увазі міжнародне розслідування злочинних дій київського режиму – воно однозначно потрібне», – заявив Пєсков.

Для чого Україні навмисно збивати літак зі своїми військовими, він відповісти не зміг.

Нагадаємо, російський військово-транспортний літак Іл-76 упав у Бєлгородській області вранці 24 січня. У Міноборони росії стверджують, що на борту перебували «65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких везли на обмін».

В українській розвідці підтвердили, що того дня було заплановано обмін полоненими, який не відбувся. При цьому в ГУР не мають достовірної інформації щодо того, хто був на борту літака.

Генштаб ЗСУ побічно підтвердив причетність до падіння літака, заявивши, що росія перевозить на Іл-76 боєприпаси.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні катастрофи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: