У Білому домі відреагували на авіакатастрофу Іл-76 під Бєлгородом

Читать на русском
Як зазначається, Білий дім поки не має достатньо інформації, щоб встановити, що сталося з літаком Іл-76.
5 канал

Сполучені Штати Америки наразі не мають підтвердження того, хто міг перебувати на борту російського літака Іл-76, що розбився вранці 24 січня.

Про це координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив на брифінгу.

Катастрофа російського Іл-76 під Бєлгородом: що відомо (оновлено)Що відомо про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

«У нас недостатньо інформації, щоб коментувати цю авіакатастрофу. Українці стверджують одне, росіяни — інше. Ми поки не маємо достатньо фактів, щоб коментувати це», - йдеться у заяві.

Згідно з його словами, наразі Штати роблять усе можливе для того, щоб з'ясувати деталі інциденту та отримати більше інформації.

Зокрема Кірбі заявив, що США «бачили повідомлення, але не можуть підтвердити їх».

В Державному департаменті США закликали як росію, так і Україну «провести власні відповідні розслідування та встановити факти».

Нагадаємо, сьогодні вранці російський військово-транспортний літак Іл-76 упав у Бєлгородській області росії. У ЗМІ написали, що саме цей борт перевозив ракети ЗРК С-300.

У Міноборони рф заявили, що на борту знаходилися «65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких везли на обмін». До вечора Генштаб ЗСУ побічно підтвердив причетність до збиття літака, наголосивши на тому, що такими бортами ворог перевозить боєприпаси.

При цьому у ГУР немає достовірної інформації щодо того, хто був на борту літака Іл-76.

Як наголосив президент Володимир Зеленський, Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: