У КНДР заявили про випробування нової стратегічної крилатої ракети

Читать на русском
Північна Корея заявила, що 24 січня вперше провела випробувальний запуск нової стратегічної крилатої ракети.
Ілюстративне фотоYonhap

У среду, 24 січня, Ракетне управління КНДР провело перші випробування нової стратегічної крилатої ракети Pulhwasal-3-31, яка здатна нести ядерну зброю.

Про це повідомляє Державне інформаційне агентство Північної Кореї KCNA, а також видання Yonhap.

Годинник Судного дня залишили на позначці 90 секунд до «ядерної півночі»Стрілки Годинника Судного дня залишили на позначці в 90 секунд до півночі – рекордно близький до глобальної катастрофи час.

Як відомо, це був перший відомий запуск крилатої ракети Північною Кореєю з вересня минулого року.

Військові Південної Кореї заявили, що Північна Корея випустила кілька крилатих ракет у напрямку Жовтого моря, але не надали жодних додаткових подробиць, включаючи відстань, на яку вони пролетіли.

Згідно з повідомленням Північної Кореї, випробування не вплинуло на безпеку сусідніх країн і не має нічого спільного з регіональною ситуацією.

У протиракетному управлінні пояснили, що випробувальні стрільби є процесом постійного оновлення системи озброєння та регулярною й обов'язковою діяльністю управління та його афілійованих оборонних наукових інститутів.

Yonhap зазначає, що запуск крилатої ракети не є прямим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють використання КНДР технологій балістичних ракет. Але це може становити серйозну загрозу безпеці, оскільки на таких ракетах можуть бути встановлені ядерні боєголовки.

Нагадаємо, нещодавно КНДР провела випробування системи підводної ядерної зброї. Підводний дрон Haeil-5-23, який нібито випробували у КНДР, може бути оснащений ядерною боєголовкою. У Пхеньяні заявили, що випробування є відповіддю на військові навчання США, Японії та Південної Кореї у Японському морі.

Також нещодавно лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що потрібно внести зміни до конституції, щоб визначити Південну Корею як «ворожу країну №1».

Раніше повідомлялося, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин проінспектував виробництво ядерних матеріалів збройового типу та закликав наростити темпи для збільшення ядерного арсеналу країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: