У Повітряних силах поки що не можуть підтвердити використання росією ракет із КНДР

Читать на русском
У Повітряних силах поки що не підтверджують, що росія використовувала північнокорейські балістичні ракети під час обстрілів.
Фото: Укрінформ

У Повітряних силах ЗСУ поки що не можуть підтвердити інформацію про те, що росія під час обстрілів України використовувала балістичні ракети з Північної Кореї.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Юрій Ігнат.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

«Поки що у нас даних немає, що було використано таку ракету (з КНДР – ред.). Але заява була від США, тому спеціалісти будуть певні уламки вивчати, і тоді вже можна буде говорити, чи є такий факт чи ні. Поки що не можу цього підтвердити», – сказав Ігнат.

При цьому він не вважає, що силам протиповітряної оборони буде складніше збивати балістичні ракети з Ірану чи Північної Кореї – новітніх технологій там немає.

«Ви знаєте про потужну співпрацю цих країн у сфері військово-промислового комплексу. Фактично зброю, яка є у них, беремо ту саму Північну Корею, там багато чого радянської. Багато технологій передав ще Союз. Тому чекати чогось нового там навряд чи варто. Від того ж «Іскандера», можливо, відрізняється чимось, але не надто», – наголосив Ігнат.

Нагадаємо, видання WSJ напередодні повідомило, що росія останніми тижнями отримувала балістичні ракети з Північної Кореї, а також активно веде переговори про поставки з Іраном.

У Білому домі підтвердили цю інформацію, більше того, заявили, що росія вже використала північнокорейські ракети під час обстрілів України – 30 грудня та 2 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: