В ОВА прокоментували дані про те, що росіяни могли вдарити по Харкову ракетами КНДР

Читать на русском
Експерти майже повністю впевнені в тому, що ракети, якими росіяни нещодавно били по Харкову, не були зроблені в рф. Про це повідомив голова Харківської ОВА.
Фото: glavcom.ua

Експерти майже повністю впевнені в тому, що ракети, якими росіяни нещодавно били по Харкову, не були зроблені на території країни-окупанта.

Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у коментарі LIGA.net.

Окупанти на початку року випустили по Харкову північнокорейську ракету – ЗМІОдна з кількох ракет, що влучили по місту 2 січня, візуально і технічно відрізнялася від російських зразків.

Він уточнив, що не хоче називати країну-виробника цих ракет. Однак є «досить велика ймовірність» того, що ці ракети виготовила Північна Корея.

Наразі підрозділи розвідки працюють над збиранням доказів та з'ясуванням усіх обставин запуску ракет.

«Ми спочатку думали, що це були Кинджали, тому що швидкість була 7500 м/с, тобто це гіперзвукові ракети і ми фіксували саме таку швидкість, проте після того аналіз уламків підтвердив, що це Іскандер-М, який також має такі балістичні характеристики», – зазначив голова ОВА.

Нагадаємо, у Білому домі повідомили, що росія 30 грудня та 2 січня вже використовувала північнокорейські ракети для ударів по Україні.

У прокуратурі Харківської області сказали, що 2 січня для обстрілу обласного центру росія використала нестандартний «Іскандер». Ймовірно, йдеться про північнокорейську ракету.

Глави МЗС майже 50 країн засудили передачу Північною Кореєю балістичних ракет росії, а також їх застосування проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: