КНДР, схоже, є більш ефективним партнером для росії, ніж для нас друзі – Кулеба

Читать на русском
Говорячи про поставки боєприпасів, Дмитро Кулеба зазначив, що Північна Корея є більш ефективним партнером для росії, ніж для України її союзники. Він зазначив, що це смішно і це має змінитись.
Фото: AP

Росія явно перевершує Україну в плані поставок артилерійських боєприпасів, одна з причин – допомога від Північної Кореї.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав в інтерв'ю Bild.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

«Хоч би як смішно це звучало, схоже, що Північна Корея є більш ефективним партнером для росії, ніж для нас друзі, які постачають Україні артилерійські боєприпаси. Це смішно. І це має змінитись», — сказав Кулеба.

Він наголосив, що Україна цінує всю західну допомогу, але масштаб війни вимагає більшого.

За словами Кулеби, ситуація на фронті зараз дуже серйозна – можливо, навіть серйозніша, ніж вона була з початку повномасштабного вторгнення – тому що ЗСУ багато чого не вистачає.

«Хоча Україна значно збільшила своє виробництво і продовжуватиме це робити, ми, як і раніше, бачимо, що західна оборонна промисловість, тобто оборонна промисловість держав, які нам допомагають, не здатна виробляти достатню кількість продукції», – констатував міністр.

Рівень виробництва, додав він, не відповідає «потребам війни в Україні чи оборонним потребам ваших країн». Кулеба також закликав західних союзників та представників оборонної промисловості припинити звинувачувати один одного в тому, що вони недостатньо швидко нарощують виробництво.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися про перспективи військової та фінансової допомоги від союзників на 2024 рік.

Міністр оборони Рустем Умєров підтвердив, що українські військові на фронті стикаються із дефіцитом боєприпасів та снарядним голодом. Він також розповів, що потрібно Україні для прориву у війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: