Кім Чен Ин має намір оголосити Південну Корею «ворогом №1»

Читать на русском
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що необхідно змінити конституцію країни, щоб можна було вписати туди Південну Корею як ворожу країну №1.
Фото: rg.ru

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що потрібно внести зміни до конституції, щоб визначити Південну Корею як «ворожу країну №1», а також ліквідувати відомства, відповідальні за «діалог і співпрацю з Півднем».

Про це повідомляють The Associated Press та державне інформагентство KCNA.

Кім Чен Ин наказав армії та промисловості прискорити підготовку до війни – ReutersЛідер Північної Кореї наказав своїм військовим, виробникам боєприпасів та ядерної зброї прискорити підготовку до війни, щоб протистояти конфронтаційним крокам США.

«У разі війни на Корейському півострові потрібно врахувати питання повної окупації, придушення і встановлення контролю над Республікою Корея та підпорядкування її території КНДР», – сказав Кім, виступаючи у Пхеньяні на відкритті чергової сесії Вищих народних зборів (парламенту).

Також KCNA повідомило, що під час засідання парламенту країни в понеділок було прийнято рішення про ліквідацію відомств, відповідальних за діалог і співпрацю з Сеулом. Кім Чен Ин заявив, що більше не буде прагнути до примирення зі своїм суперником.

Лідер Північної Кореї також заявив, що КНДР не хоче війни, але готова до неї. Крім того, диктатор вкотре нагадав, що обʼєднання з Південною Кореєю неможливе.

«Ми не хочемо війни, але ми не маємо наміру уникати її», – цитує Кіма KCNA.

Крім того, Кім наказав демонтувати Арку возз’єднання, споруджену в 2001 році в Пхеньяні на честь запропонованого покійним засновником країни Кім Ір Сеном плану з об’єднання Кореї на основі федеративної системи.

Він закликав асамблею переписати Конституцію Північної Кореї на наступному засіданні, щоб визначити Південну Корею як «ворожу країну №1».

«Якщо Південна Корея вторгнеться на нашу територію, у повітряний простір і води навіть на одну тисячну міліметра, ми будемо розцінювати це як провокацію для війни», – заявив диктатор.

Нагадаємо, на початку січня КНДР обстріляла південнокорейський острів, через що було евакуйовано його мешканців.

Південна Корея призупинила військову угоду з КНДР через порушення.

Як повідомлялося, у Білому домі попередили, що ядерний удар Північної Кореї по США покладе край режиму Кім Чен Ина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: