КНДР зараз є найбільшим постачальником зброї для російської армії – Буданов

Читать на русском
Керівник ГУР Кирило Буданов прокоментував постачання балістичних ракет та інших видів озброєнь із Північної Кореї у рф.
Фото: РБК-Україна

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов прокоментував постачання балістичних ракет та інших видів озброєнь із Північної Кореї у рф.

Заяву на цю тему голова ГУР зробив в інтерв'ю Financial Times.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, зараз Пхеньян є найбільшим постачальником зброї для окупаційної армії. Сама ж росія виробляє менше зброї та боєприпасів, ніж необхідно для війни проти України.

«Вони (КНДР – ред.) справді передали значну кількість артилерійських боєприпасів. Це дозволило росії трохи видихнути», – сказав розвідник, додавши, що без допомоги КНДР ситуація в рф «була б катастрофічною».

Буданов зазначив, що в ідеальних умовах росія не хотіла б покладатися на зовнішню допомогу, оскільки «це завжди вважалося нижчим за них, це приниження».

Нагадаємо, на початку року в Білому домі повідомили, що росія 30 грудня та 2 січня використала північнокорейські ракети для ударів по Україні. Після цього в Офісі генпрокурора повідомили, що отримали перші докази використання росіянами ракет з КНДР.

Глави МЗС майже 50 країн уже засудили передачу Північною Кореєю балістичних ракет росії, а також їх застосування проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: