Зеленський про обстріли України ракетами КНДР: це вже «червоні лінії»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відреагував на російські удари по Україні північнокорейськими ракетами.
Фото: РБК-Україна

Президент Володимир Зеленський відреагував на російські удари по Україні північнокорейськими ракетами.

Заяву на цю тему глава держави зробив у рамках пресконференції у швейцарському Давосі.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, росія та КНДР перейшли «червоні лінії» у той момент, коли ці ракети були використані проти мирного населення.

«Передача понад 1 мільйон боєприпасів – це був перший крок. Артилерія – це про війну на полі бою. Але є й другий крок. Це вже «червоні лінії». Тому що це ракети. У нас була північнокорейська ракета, яка летіла на цивільних. І цивільні люди загинули. Це було не на полі бою, не на фронті. Це було спрямовано проти цивільних», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, на початку року в Білому домі повідомили, що росія 30 грудня та 2 січня використала північнокорейські ракети для ударів по Україні. Після цього в Офісі генпрокурора повідомили, що отримали перші докази використання росіянами ракет з КНДР.

Глави МЗС майже 50 країн уже засудили передачу Північною Кореєю балістичних ракет росії, а також їх застосування проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: