Кім Чен Ин закликав наростити темпи виробництва збройових ядерних матеріалів

Читать на русском
Лідер КНДР Кім Чен Ин закликав наростити темпи виробництва збройового ядерного матеріалу, щоб збільшити арсенал країни.
Фото: EPA/UPG

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин проінспектував виробництво ядерних матеріалів збройового типу та закликав наростити темпи для збільшення ядерного арсеналу країни.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Згідно зі словами голови КНДР, такі ядерні можливості мають бути повністю готовими до застосування у будь-який час, йдеться у повідомленні державного ЗМІ KCNA 28 березня.

Про це він сказав під час інспекції ядерної програми країни, у межах якої 27 березня змоделювали ядерний вибух. Для імітації вибуху використали дві тактичні балістичні ракети класу «земля-земля». Крім того, дослідницький центр оборони КНДР провів випробування підводних систем стратегічної зброї.

В арсеналі яких країн є балістичні ракетиВ арсеналі яких країн є балістичні ракети та якої дальності – на інфографіці. Міжконтинентальні балістичні ракети є у арсеналі семи країн.

Водночас, Кім наказав виробляти ядерні матеріали «далекоглядно», щоб збільшити ядерний арсенал «в геометричній прогресії» та виробляти потужну зброю. За його словами, ворогом ядерних сил країни є не конкретна держава чи група, а «сама війна та ядерна катастрофа», а політика розширення арсеналу Північної Кореї «спрямована виключно на захист країни, а також на регіональний мир і стабільність».

Нагадаємо, що у понеділок, 27 березня, КНДР провела чергові запуски балістичних ракет у бік Японського моря.

Минулого разу КНДР запустила балістичну ракету у бік Східного моря 19 березня.

Також повідомлялося про запуск КНДР двох балістичних ракет у бік Японського моря 14 березня.

Крім того, у КНДР заявили, що провели випробування «підводної ядерної зброї».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: