У Білому домі підтвердили ще один удар по Україні балістичними ракетами з КНДР

Читать на русском
Росія знову використала балістичні ракети від Північної Кореї для ударів по Україні. У США заявили, що це сталося 6 січня.
Фото: whitehouse.gov

Російські війська під час обстрілу України 6 січня знову використали кілька північнокорейських балістичних ракет.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляє «Голос Америки».

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

«6 січня російські війська знову запустили кілька північнокорейських балістичних ракет по Україні. Ми досі оцінюємо наслідки цих ударів, але можемо підтвердити, що щонайменше одна з них влучила по Харкову», – повідомив Кірбі.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, росія останніми тижнями отримувала балістичні ракети з Північної Кореї. У Білому домі підтвердили це і повідомили, що росія 30 грудня та 2 січня вже використовувала північнокорейські ракети для ударів по Україні.

У прокуратурі Харківської області сказали, що 2 січня для обстрілу обласного центру росія використала нестандартний «Іскандер». Ймовірно, йдеться про північнокорейську ракету.

До речі, глави МЗС майже 50 країн засудили передачу Північною Кореєю балістичних ракет росії, а також їхнє застосування проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: